Detalj sa meča Makedonija - Holandija (©AFP)
Detalj sa meča Makedonija - Holandija (©AFP)

Debakl Makedonaca u Krakovu: Smits i Stejns nosili Holanđane, četa Kirila Lazarova pred ispadanjem

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 20:27

Fenomenalan meč odigrao i Dani Bajens

Kiril Lazarov je kao igrač obeležio jednu epohu, jedan je od najboljih koji su ikada zaigrali rukomet, ali u trenerskoj ulozi se za sada ne snalazi najbolje. Nemaju Makedonci moćan tim kao nekada, ne konkuzrišu više za samu završnicu i na neko vreme će morati da zaborave na bitku za medalje. Realnost je drugačija, sada im opasno visi prolaz u drugu fazu Svetskog prvenstva.

Pred ispadanjem je Makedonija, doživela je dva ubedljiva poraza u Krakovu. Posle Norveške meru joj je uzela i Holandija – 34:24 (18:11). Nema tim gazda Kireta igrača kakav je on bio, nekoga ko je u stanju da izmisli gol, da podigne kompletnu protivničku odbranu ili razbije blokove. I nedovoljno su pokretni za stil igre koji forsiraju Holanđani.

Izabrane vesti

Omaleni Luk Stejns i Kaj Smits zavrteli su celu odbranu rivala, provlačili su se pored blokova i bili nerešiva enigma za olmane Nikolu Mitrevskog i Martina Tomovskog. Solo prodorima su razneli rivala, posebno Kaj Smits. Desni bek Magdeburga spakovao je dest golova! Neretko je igrao sam protiv svih i po pravilu uspešno završavao akcije. Kad nije bio na terenu igrom je dirigorao Luk Stejns, srednji bek Pari Sen Žermena bio je velika podrška Daniju Bajensu.

Spoljna linija Holandije bila je nezaustavljiva, a pokretač napada bio je Dani Bajens. Igrač Hamburga je podelio većinu asistencija, imao ih je čak sedam i parirao mu je samo Filip Kuzmanovski. Imao je jednu manje, ali u Makedoniju niko drugi nije bio u stanju bilo šta da iskreira. Pasivni su bili napadi reprezentacije sa Balkana i niko nije bio u stanju da pogodi sa devet metara.

Dalekometna paljba Makedonaca je zakazala. Jedini gol sa velike razdaljine delo je Kuzmanovskog, koji je bio daleko najbolji u timu Kirila Lazarova. Postigao je i četiri gola, kao i Žarko Peševski. Kod Holandije je, uz Kaja Smitsa, najefikasniji bio Dani Bajens. Upisao je golova koliko i asistencija – sedam. i samo jedanput promašio iz igre.

Navijaće Makedonci večeras za Norvežane protiv Argentine, koja je na startu Svetskog prvenstva poražena od Holandije, i takođe je bez bodova.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA E

Nemačka - Srbija 34:33 (19:17)

20.30: (1,17) Katar (12,0) Alžir (6,25)


GRUPA F

Makedonija - Holandija 24:34 (11:18)

20.30: (1,02) Norveška (23,0) Argentina (19,0)


GRUPA G

Egipat - Maroko 30:19 (13:9)

20.30: (1,01) Hrvatska (25,0) SAD (22,0)


GRUPA H

Belgija - Tunis 31:29 (17:16)

20.30: (1,01) Danska (25,0) Bahrein (22,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija MakedonijeRukometna reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara